Электроинструмент Makita по низким ценам
knee surgery

Urbana porodica

ollaan1Režija: Oskari Sipola
Scenario: Tua Harno
Žanr: komedija/drama/mjuzikl

Život joj je bio jednostavan i bezbrižan. Sve dok nije upoznala svoje rođeno dete.
Selja je tridesetogodišnjakinja koja deli stan sa svojim prijateljima. Jednog dana na vratima stana pojavljuje se dečak. Dečak koga je Selja pre šesnaest godina dala na usvajanje. Njena iznenađenost i zbunjenost postepeno prerastaju u potrebu da upozna sopstveno dete. Proces upoznavanja, međutim, više je nego komplikovan. I pretvoriće i Seljin i život njenih prijatelja u potpun haos.
‘Urbana porodica’ predstavlja potpuno novu vrstu muzičkog filma. U punoj meri savremen, ne samo zato što je smešten u aktuelno vreme, na više nego originalan način vraća život jednom, gotovo zaboravljenom žanru. Privlačne songove, koji brzo ‘ulaze u uho’, komponovao je sam krem savremene finske muzičke scene, Paula Vesala, Lauri Ylönen, Olavi Uusivirta, Terhi Kokkonen, Joel Melasniemi, Kerkko Koskinen, Timo Kiiskinen, Yona, Markus Koskinen, Pepe Johansson, Sanni, Elias Kaskinen, Asa, Super Janne, producent MGI (Henri Lanz), Matti Pitkänen i Niina Koponen.
„Pregršt je malih, efektnih opservacija tokom čitavog filma, i više je nego vredan gledanja, ne samo kao mjuzikl koji ima dobar tok priče, već i kao kritika nove, ‘lako ćemo’, hipi generacije.“ - Letterboxed

Uloge

  • Maria Ylipää (Selja) Johannes Brotherus (Leo) Riku Nieminen (Henri)
  • Anu Sinisalo (Maria) Pihla Maalismaa (Iisa) Peter Kanerva (Tomi) Timo Tuominen (Kale) Niina Koponen (Tina) Olavi Uusivirta (Juho) Robert Brotherus (Miko)
  • David Gelkin (Hostesin muž)
  • Laura Malmivaara (Hostesa)
  • Isla Mustanoja (Selja s 15 godina)
  • Dennis Nylund (Markus)