Članci

Subota, 19.02. - 20.30č // Bitlsi – Vrišti i deri se! (Beatles – Scream and Shout!), USA, 2016

Bitlsi vrsti i deri seRežija: Robert Greeson
Žanr: dokumentarni

S retkim filmskim materijalom, ovaj dokumentarni film stvara jedinstven portret Bitlsa, a Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star ponovo osvajaju Ameriku svojom prvom samostalnom severnoameričkom turnejom.

Šest meseci nakon prve trijumfalne posete SAD u februaru 1964. godine, koja je uključivala i njihovo gostovanje uživo na američkoj televiziji u emisiji Eda Salivana, Bitlsi se vraćaju u Ameriku na svoju prvu samostalnu severnoameričku turneju. Počevši u San Francisku, 19. avgusta 1964. godine, obišli su čitavu zemlju. Svirajući pred preko pola miliona fanova, obarajući rekorde posećenosti i izazivajući masovnu histeriju gde god bi se pojavili. Do kraja turneje u Njujorku, 20. septembra, nastupali su u 32 emisije, na 25 lokacija i u 24 grada i to sve za samo 31 dan. „Vrišti i deri se“ beleži muziku, haos i ludilo tih opojnih jesenjih dana 1964. kroz retke i slabo korišćene snimke. Prisustvovaćete njihovom sletanju na aerodrom, opsadi hotela, konferencijama za novinare i koncertima. Čućete i njihove najvernije obožavatelje i otvorene kritičare. Dobićete retku perspektivu ove revolucionarne turneje od strane poznatih, saradnika Bitlsa, menadžera hotela, gradskih zvaničnika pa čak i od par berberina. Uz savremene komentare kolekcionara Bitlsa i istoričara Marka Nabošeka, čuvenog gitariste Endija Timonsa, izvanrednog bubnjara Džona Brajanta i istoričara muzike Bitlsa Pola Ejverita.

Otkrite uzbuđenje onih bezbrižnih dana 1964. kada su nam četvorica mladih čupavaca iz Liverpula svima osvojili srca i ostavili Ameriku (i ceo svet) u šoku. Pogledajte zbog čega, nakon 50 godina, njihov uticaj i dalje snažno odjekuje, šireći se i na mlađe generacije muzičara, producenata i pisaca dok u isto vreme očarava novu legiju obožavatelja.

„Ako ste okoreli obožavatelj Bitlsa kao ja i volite da pogledate sve što postoji o njima, ovaj film je za vas. Verujte, nijedan ljubitelj Bitlsa neće zažaliti!“ - Amazon

„Ovaj film će većina obožavaoca želeti da pogleda bar jednom, ja svakako planiram da ga pogledam ponovo.“ – MeetTheBeatlesForReal.com

„Odličan za ljubitelje kojima Bitlsa nikad dosta.“ – MVD

 

Uloge

  • Paul McCartney
  • John Lennon
  • Ringo Starr
  • George Harrison
  • Andy Timmons Mark Naboshek John Bryant

 

  • Trajanje: 94 minuta
  • Zemlja: SAD
  • Jezik: engleski
  • Godina: 2016.