Članci

Prolećna izložba Strip&ploče - maj, 2021

Paralel strip ploce 26 04 2021 001Autorka: Aleksandra Svetlik 
U godini ili pre u godinama, kada su vremenske odrednice pokazale sav svoj potencijal relativnosti, silom prilika odustali smo od tradicionalnih prolećnih druženja s pločama, pločarima i specijalnim Record Store Day izdanjima, koja su svakog proleća kao šlag na torti stizala u malu R'n'R oazu u Čumiću, prodavnicu ploča Mascome Store. 
 
Ipak, naša dugogodišnja fb on-line radionica Strip&ploče pokazala se blagotvornijom no ikada pre, i to ne samo za učesnike, već i za sve nas u publici koji smo sa interesovanjem dočekivali nove autorske potpise, uredno poštujući stroge karantinske mere proleća '20. 
 
Tako je spajanje ljubavi prema crtanju, stripu i muzici, po osmi put okupilo, profesionalce i amatere širom regiona, uposlilo im ruke i angažovalo pažnju, tokom tog delikatnog prošlogodišnjeg proleća.
 
Po već oprobanom receptu apsolutne umetničke slobode, uz jedinu odrednicu da se uradi omot za ploču, tzv. cover (kaver), nastalo je 20ak radova najrazličitijih umetničkih stilova za bendove poput Ramones, Buzzcocks, ali i za ostvarenja našeg Novog talasa.
 
Paralel strip ploce 26 04 2021 002
 
Autorski omoti će od 7. maja krasiti izlog kultne prodavnice ploča Mascome Store, u Čumićevom sokačetu, a biće im pridruženi i najbolji radovi s prethodnog izdanja radionice 2019, a sve u cilju humanitarne prodaje, čija će celokupna sredstva biti namenjena Svratištu za decu Beograd
 
Preporučena cena po radu je 500 dinara.
 
Paralel strip ploce 26 04 2021 003